Vraag is echter of de Italiaan voor hij zijn uitspraken deed wel overleg heeft gepleegd met de centrale bankiers uit Duitsland.

Het Duits financieagentschap verklaarde vandaag geen noodzaak te zien om het European Security Mechanism een banklicentie toe te kennen.

Hoe het nu verder moet, weten we misschien overmorgen. Woensdag (FED-meeting) en donderdag (ECB-meeting) kunnen twee bepalende dagen van de week worden.

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie geleidelijk aan verder zijn opgelopen.

Dat geldt met name voor de BEL 20 in Brussel, die meer dan anderhalf procent prijsgaf. De Euro Stoxx 50 gaf per saldo ruim een half procent kwijt.

KBC rondt verkoop KBL European Private Bankers af

KBC heeft vandaag de verkoop van zijn privatebankingdochter KBL European Private Bankers aan Precision Capital, die werd aangekondigd op 10 oktober 2011, afgerond voor een totaal bedrag van ongeveer 1 miljard euro. Met de verkoop komt voor KBC een aanzienlijk bedrag aan kapitaal vrij (ongeveer 0,7 miljard euro), dat zijn Tier 1-ratio met 0,7% verhoogt.

KBL epb is een van de grootste Europese onshore privatebankinggroepen met een netwerk van aangesloten lokale banken op tal van plaatsen in negen Europese landen: België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Monaco, Nederland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

KBC zal privatebankingdiensten blijven aanbieden op zijn thuismarkten in België en Centraal- en Oost-Europa via zijn privatebankingactiviteiten onder de merknaam KBC, zo liet CEO Johan Thijs in reactie op het bericht over de transactie weten.

Vraag is echter of de Italiaan voor hij zijn uitspraken deed wel overleg heeft gepleegd met de centrale bankiers uit Duitsland. Het Duits financieagentschap verklaarde vandaag geen noodzaak te zien om het European Security Mechanism een banklicentie toe te kennen. Hoe het nu verder moet, weten we misschien overmorgen. Woensdag (FED-meeting) en donderdag (ECB-meeting) kunnen twee bepalende dagen van de week worden. De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie geleidelijk aan verder zijn opgelopen. Dat geldt met name voor de BEL 20 in Brussel, die meer dan anderhalf procent prijsgaf. De Euro Stoxx 50 gaf per saldo ruim een half procent kwijt. KBC rondt verkoop KBL European Private Bankers af KBC heeft vandaag de verkoop van zijn privatebankingdochter KBL European Private Bankers aan Precision Capital, die werd aangekondigd op 10 oktober 2011, afgerond voor een totaal bedrag van ongeveer 1 miljard euro. Met de verkoop komt voor KBC een aanzienlijk bedrag aan kapitaal vrij (ongeveer 0,7 miljard euro), dat zijn Tier 1-ratio met 0,7% verhoogt. KBL epb is een van de grootste Europese onshore privatebankinggroepen met een netwerk van aangesloten lokale banken op tal van plaatsen in negen Europese landen: België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Monaco, Nederland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. KBC zal privatebankingdiensten blijven aanbieden op zijn thuismarkten in België en Centraal- en Oost-Europa via zijn privatebankingactiviteiten onder de merknaam KBC, zo liet CEO Johan Thijs in reactie op het bericht over de transactie weten.