Peter Bofinger, één van de topadviseurs van de Duitse kanselier Angela Merkel, spreekt van een de facto stagnatie. De groei is met andere woorden tot stilstand gekomen. Bofinger liet de deur op een kier voor het verlaten van de politiek van strenge besparingen.

Hij vindt namelijk dat het hoog tijd is geworden om maatregelen te treffen die de economische groei kunnen stimuleren. De Duitse economie is namelijk ook het slachtoffer van de economische malaise die elders in Europa wordt vastgesteld. Als exportgerichte natie is Duitsland namelijk afhankelijk van de economische omstandigheden in de buurlanden.

Peter Bofinger, één van de topadviseurs van de Duitse kanselier Angela Merkel, spreekt van een de facto stagnatie. De groei is met andere woorden tot stilstand gekomen. Bofinger liet de deur op een kier voor het verlaten van de politiek van strenge besparingen. Hij vindt namelijk dat het hoog tijd is geworden om maatregelen te treffen die de economische groei kunnen stimuleren. De Duitse economie is namelijk ook het slachtoffer van de economische malaise die elders in Europa wordt vastgesteld. Als exportgerichte natie is Duitsland namelijk afhankelijk van de economische omstandigheden in de buurlanden.