De export heeft de Duitse economie aan het snelste tempo sinds de eenmaking doen groeien. Tijdens het tweede kwartaal was er sprake van een groei van het BBP met 9%.

De werkloosheid blijft bovendien afnemen. Economisch gezien doet het land het dus niet slecht en toch wil Duitsland fors gaan besparen. Dat is volgens Soros rechtstreeks in contradictie met de ervaringen opgedaan tijdens de Great Depression van de jaren 30.

In een speech aan Columbia University zei Soros dat wanneer zowel kredietverstrekkers als -ontleners gaan besparen, een deflatoire spiraal in gang wordt gezet.

De export heeft de Duitse economie aan het snelste tempo sinds de eenmaking doen groeien. Tijdens het tweede kwartaal was er sprake van een groei van het BBP met 9%. De werkloosheid blijft bovendien afnemen. Economisch gezien doet het land het dus niet slecht en toch wil Duitsland fors gaan besparen. Dat is volgens Soros rechtstreeks in contradictie met de ervaringen opgedaan tijdens de Great Depression van de jaren 30. In een speech aan Columbia University zei Soros dat wanneer zowel kredietverstrekkers als -ontleners gaan besparen, een deflatoire spiraal in gang wordt gezet.