Voorzitter van de Europese Commissie Jose Barroso kaartte het probleem van de uitbreiding van het fonds voor de eerste keer op 12 januari aan en kreeg meteen steun van een aantal andere landen.

Wolfgang Schaüble verklaarde gisteren in een interview met Deutschlandfunk dat het voorstel momenteel niet de ideale oplossing is. Dergelijke initiatieven maken het probleem volgens de minister alleen maar ingewikkelder.

Voor de korte termijn volstaat het fonds volgens Wolfgang Schaüble om de problemen op te lossen. Duitsland is wel bereid om te onderhandelen over een oplossing op wat langere termijn.

Voorzitter van de Europese Commissie Jose Barroso kaartte het probleem van de uitbreiding van het fonds voor de eerste keer op 12 januari aan en kreeg meteen steun van een aantal andere landen. Wolfgang Schaüble verklaarde gisteren in een interview met Deutschlandfunk dat het voorstel momenteel niet de ideale oplossing is. Dergelijke initiatieven maken het probleem volgens de minister alleen maar ingewikkelder. Voor de korte termijn volstaat het fonds volgens Wolfgang Schaüble om de problemen op te lossen. Duitsland is wel bereid om te onderhandelen over een oplossing op wat langere termijn.