Het idee voor het oprichten van zo'n bank werd in december nog resoluut van de hand gewezen, maar inmiddels zou de overheid alweer heel anders aankijken tegen het plan.

De banken zouden zo namelijk weer de handen vrij krijgen om aan een nieuwe toekomst te werken. Concreet liggen er nog geen plannen voor de oprichting van zo'n bank op tafel.

Bovendien zouden er volgens BNP Paribas SA vervelende neveneffecten aan het plan verbonden kunnen zijn. De koers van de euro zou met name kunnen gaan dalen ten opzichte van de dollar.

De analisten van BNP Paribas denken daarbij met name aan een lagere vraag naar euro's, omdat er minder behoefte zou bestaan aan repatriëring van euro's uit het buitenland.

Het idee voor het oprichten van zo'n bank werd in december nog resoluut van de hand gewezen, maar inmiddels zou de overheid alweer heel anders aankijken tegen het plan. De banken zouden zo namelijk weer de handen vrij krijgen om aan een nieuwe toekomst te werken. Concreet liggen er nog geen plannen voor de oprichting van zo'n bank op tafel. Bovendien zouden er volgens BNP Paribas SA vervelende neveneffecten aan het plan verbonden kunnen zijn. De koers van de euro zou met name kunnen gaan dalen ten opzichte van de dollar. De analisten van BNP Paribas denken daarbij met name aan een lagere vraag naar euro's, omdat er minder behoefte zou bestaan aan repatriëring van euro's uit het buitenland.