Dat Cyprus tot over de oren in de problemen zat wist iedereen, dat een reddingsprogramma onvermijdelijk was eveneens. Maar de grote verrassing is dat de houders van een bankrekening samen ongeveer 6 miljard eur moeten ophoesten. Kernpunt is dat Cyprus relatief gezien een verrassend groot bancair systeem heeft.

Faisal Islam, journalist bij de Britse zender C4, vernam achter de schermen dat Duitsland Cyprus met de rug tegen de muur heeft gezet: betalen of uit de Eurozone. Geconfronteerd met dit dilemma hebben de Cyprioten de weg van het minste kwaad gekozen.

Dat Cyprus tot over de oren in de problemen zat wist iedereen, dat een reddingsprogramma onvermijdelijk was eveneens. Maar de grote verrassing is dat de houders van een bankrekening samen ongeveer 6 miljard eur moeten ophoesten. Kernpunt is dat Cyprus relatief gezien een verrassend groot bancair systeem heeft. Faisal Islam, journalist bij de Britse zender C4, vernam achter de schermen dat Duitsland Cyprus met de rug tegen de muur heeft gezet: betalen of uit de Eurozone. Geconfronteerd met dit dilemma hebben de Cyprioten de weg van het minste kwaad gekozen.