Volgens onder-minister Frank Schäfler is Duitsland uiteindelijk bezweken onder de druk van buitenaf. Merkel had nochtans de dure eed gezworen dat Griekenland niet op 'subsidies' hoefde te rekenen. Die zijn er volgens Schäfler uiteindelijk toch gekomen.

Merkel heeft namelijk haar bezwaar laten vallen dat Griekenland de marktrente zou moeten betalen wanneer het land daadwerkelijk steun nodig heeft. Griekenland zou nu toch aan een rente van ongeveer 5% geld kunnen ontlenen.

Schäfler is van mening dat het nieuwe reddingsplan slechts tijdelijk soelaas zal brengen en dat de euro allesbehalve uit de gevarenzone is. De eurozone blijft volgens hem op dun ijs lopen.

Andere kritische stemmen menen dat het risico op verdere besmetting in de eurozone nu is toegenomen. Het akkoord zou de speculanten uitnodigen om weer tegen de euro of tegen individuele landen van de eurozone te speculeren.

Volgens onder-minister Frank Schäfler is Duitsland uiteindelijk bezweken onder de druk van buitenaf. Merkel had nochtans de dure eed gezworen dat Griekenland niet op 'subsidies' hoefde te rekenen. Die zijn er volgens Schäfler uiteindelijk toch gekomen. Merkel heeft namelijk haar bezwaar laten vallen dat Griekenland de marktrente zou moeten betalen wanneer het land daadwerkelijk steun nodig heeft. Griekenland zou nu toch aan een rente van ongeveer 5% geld kunnen ontlenen. Schäfler is van mening dat het nieuwe reddingsplan slechts tijdelijk soelaas zal brengen en dat de euro allesbehalve uit de gevarenzone is. De eurozone blijft volgens hem op dun ijs lopen. Andere kritische stemmen menen dat het risico op verdere besmetting in de eurozone nu is toegenomen. Het akkoord zou de speculanten uitnodigen om weer tegen de euro of tegen individuele landen van de eurozone te speculeren.