Ze willen niet meer of niet minder dan dat de Grieken Duitse, Nederlandse enzovoort producten kopen. Dat blijkt echter quasi onmogelijk te zijn, want de Grieken beschikken gewoonweg over te weinig welvaart om zich die producten te kunnen veroorloven.

Op basis van bovenstaande kan enkel worden besloten dat Griekenland uiteindelijk geen enkele reden heeft om in de eurozone te blijven, het land zal zich namelijk nooit een volwaardige positie als handelspartner van de Noord-Europese landen kunnen veroveren.

Dat geldt echter niet alleen voor Griekenland, maar ook voor landen als Ierland, Portugal, Spanje en misschien nog wel enkele andere landen. Italië is een deliberatiegeval, het bevindt zich op de grens van wel en toch ook weer van geen volwaardig lid van de eurozone.

Ze willen niet meer of niet minder dan dat de Grieken Duitse, Nederlandse enzovoort producten kopen. Dat blijkt echter quasi onmogelijk te zijn, want de Grieken beschikken gewoonweg over te weinig welvaart om zich die producten te kunnen veroorloven. Op basis van bovenstaande kan enkel worden besloten dat Griekenland uiteindelijk geen enkele reden heeft om in de eurozone te blijven, het land zal zich namelijk nooit een volwaardige positie als handelspartner van de Noord-Europese landen kunnen veroveren. Dat geldt echter niet alleen voor Griekenland, maar ook voor landen als Ierland, Portugal, Spanje en misschien nog wel enkele andere landen. Italië is een deliberatiegeval, het bevindt zich op de grens van wel en toch ook weer van geen volwaardig lid van de eurozone.