De ZEW Center for European Economic Research in Mannheim maakte bekend dat de index van het beleggersvertrouwen in september is gedaald van 57,70 naar 56, waar was gerekend op een stijging tot 58,80.

De DAX index is sinds de eerste helft van maart al met 58% gestegen. Volgens de Bundesbank is de Duitse economie tijdens het derde kwartaal waarschijnlijk hersteld, maar de oplopende werkloosheid, de stijging van de euro tegenover de dollar en het uitdeinend effect van de stimuleringsmaatregelen dreigen het herstel echter af te remmen.

De ZEW Center for European Economic Research in Mannheim maakte bekend dat de index van het beleggersvertrouwen in september is gedaald van 57,70 naar 56, waar was gerekend op een stijging tot 58,80. De DAX index is sinds de eerste helft van maart al met 58% gestegen. Volgens de Bundesbank is de Duitse economie tijdens het derde kwartaal waarschijnlijk hersteld, maar de oplopende werkloosheid, de stijging van de euro tegenover de dollar en het uitdeinend effect van de stimuleringsmaatregelen dreigen het herstel echter af te remmen.