Maar op andere markten zijn de problemen nog niet achter de rug, in sommige landen zouden woningen en appartementen nog steeds veel te duur zijn. De Duitse vastgoedmarkt is bijvoorbeeld zwaar overgewaardeerd, zo waarschuwde onlangs nog de Bundesbank.

Er zou sprake zijn van een overwaardering met 25%. Vooral in de steden dreigt de situatie uit de hand te lopen, in maar liefst 125 steden zijn de prijzen voor woningen en appartementen door het dak geschoten. De prijsstijging is een gevolg van de lage rentevoeten, gekoppeld aan speculatieve aankopen door buitenlanders.

Maar op andere markten zijn de problemen nog niet achter de rug, in sommige landen zouden woningen en appartementen nog steeds veel te duur zijn. De Duitse vastgoedmarkt is bijvoorbeeld zwaar overgewaardeerd, zo waarschuwde onlangs nog de Bundesbank. Er zou sprake zijn van een overwaardering met 25%. Vooral in de steden dreigt de situatie uit de hand te lopen, in maar liefst 125 steden zijn de prijzen voor woningen en appartementen door het dak geschoten. De prijsstijging is een gevolg van de lage rentevoeten, gekoppeld aan speculatieve aankopen door buitenlanders.