Alexander Dobindt, secretaris-generaal van de CSU, kwam vanmorgen met het idee dat Griekenland de helft van de lonen en de pensioenen in drachmes zou uitbetalen, dit tegen de achtergrond van een gedeeltelijke exit van het land uit de eurozone. Dobindt pleit al jarenlang dat Griekenland beter af zou zijn buiten de eurozone.

In zijn visie is het einde van het verhaal nu bereikt, het heeft geen enkele zin om Griekenland nog meer steun te geven. Een land dat volgens Dobindt niet kan of niet wil aan de gestelde voorwaarden voldoen, heeft geen recht meer op hulp. Hij stelt voor om Griekenland een kans buiten de eurozone te gunnen.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van vanmiddag nog verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 verliest meer dan 2%, in het geval van de BEL 20 loopt het verlies zelfs op tot 2,50%. De euro blijft rond 2,10 euro noteren, de goudprijs wordt opnieuw lager geduwd.

Meevallende resultaten Philips

Philips behaalde een omzet van Eur 5,9 mrd bij een vergelijkbare groei van 5%. Healthcare en Verlichting en Consumer Lifestyle toonden respectievelijk 7% ,6% en 3% groei.

De omzetgroei in regio's was: West Europa -4%, Noord Amerika 7%, andere ontwikkelde landen 2%, ontwikkelende landen 11%.

De verdeling over de regio's is: West Europa 28%, Noord Amerika 31%, andere ontwikkelde landen 8%, ontwikkelende landen 33%.

Het bedrijfsresultaat bedroeg Eur 450 mln, bij een marge van 7,6%. Vorig jaar was dit Eur 371 mln (marge 7,1%). Per divisie was het resultaat: Healthcare 276 mln, Consumer Lifestyle 26 mln, Lighting 101 mln en Innovation minus 32 mln. Incidentele lasten waren Eur 99 mln.

De nettowinst kwam uit op Eur 167 mln, (was verlies vorig jaar Eur 1.345 mln en gecorrigeerd een winst van Eur 40 mln) en per aandeel Eur 0,18. Voorraden waren stabiel op 16,8% van de omzet. Netto schuld is Eur 1,8 mrd en opgelopen door aandeleninkoop, uitbetaald dividend en negatieve kasstroom.

Het eigen vermogen was Eur 12,2 mrd, per aandeel Eur 5,90. Na het behalen van Eur 176 mln besparingen in het eerste halfjaar, worden nog in het tweede halfjaar Eur 220 mln besparingen verwacht.

Op basis van de verbeterde resultaten blijft de doelstelling van midden 2013 staan. Theodoor Gilissen Bankiers blijft koper van het aandeel.

Alexander Dobindt, secretaris-generaal van de CSU, kwam vanmorgen met het idee dat Griekenland de helft van de lonen en de pensioenen in drachmes zou uitbetalen, dit tegen de achtergrond van een gedeeltelijke exit van het land uit de eurozone. Dobindt pleit al jarenlang dat Griekenland beter af zou zijn buiten de eurozone. In zijn visie is het einde van het verhaal nu bereikt, het heeft geen enkele zin om Griekenland nog meer steun te geven. Een land dat volgens Dobindt niet kan of niet wil aan de gestelde voorwaarden voldoen, heeft geen recht meer op hulp. Hij stelt voor om Griekenland een kans buiten de eurozone te gunnen. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van vanmiddag nog verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 verliest meer dan 2%, in het geval van de BEL 20 loopt het verlies zelfs op tot 2,50%. De euro blijft rond 2,10 euro noteren, de goudprijs wordt opnieuw lager geduwd. Meevallende resultaten Philips Philips behaalde een omzet van Eur 5,9 mrd bij een vergelijkbare groei van 5%. Healthcare en Verlichting en Consumer Lifestyle toonden respectievelijk 7% ,6% en 3% groei. De omzetgroei in regio's was: West Europa -4%, Noord Amerika 7%, andere ontwikkelde landen 2%, ontwikkelende landen 11%. De verdeling over de regio's is: West Europa 28%, Noord Amerika 31%, andere ontwikkelde landen 8%, ontwikkelende landen 33%. Het bedrijfsresultaat bedroeg Eur 450 mln, bij een marge van 7,6%. Vorig jaar was dit Eur 371 mln (marge 7,1%). Per divisie was het resultaat: Healthcare 276 mln, Consumer Lifestyle 26 mln, Lighting 101 mln en Innovation minus 32 mln. Incidentele lasten waren Eur 99 mln. De nettowinst kwam uit op Eur 167 mln, (was verlies vorig jaar Eur 1.345 mln en gecorrigeerd een winst van Eur 40 mln) en per aandeel Eur 0,18. Voorraden waren stabiel op 16,8% van de omzet. Netto schuld is Eur 1,8 mrd en opgelopen door aandeleninkoop, uitbetaald dividend en negatieve kasstroom. Het eigen vermogen was Eur 12,2 mrd, per aandeel Eur 5,90. Na het behalen van Eur 176 mln besparingen in het eerste halfjaar, worden nog in het tweede halfjaar Eur 220 mln besparingen verwacht. Op basis van de verbeterde resultaten blijft de doelstelling van midden 2013 staan. Theodoor Gilissen Bankiers blijft koper van het aandeel.