De Duitse staatsobligaties verliezen volgens Christoph Kind, head of asset allocation at Frankfurt Trust, hun aantrekkingskracht vanwege de problemen in de Europese periferie en vanwege de mogelijkheid van aantrekkende rentevoeten.

Legal & General Investment Management geeft momenteel de voorkeur aan Nederlandse en Finse staatsobligaties. Zowel Nederland als Finland hebben eveneens een topkredietrating.

Duitsland heeft meer geld dan de andere Europese lidstaten ter beschikking moeten stellen voor de redding van de landen uit de Europese periferie.

Daardoor zijn de Bunds kwetsbaarder geworden. Bovendien kan vanaf juni de rente in Duitsland opgetrokken worden.

De Duitse staatsobligaties verliezen volgens Christoph Kind, head of asset allocation at Frankfurt Trust, hun aantrekkingskracht vanwege de problemen in de Europese periferie en vanwege de mogelijkheid van aantrekkende rentevoeten. Legal & General Investment Management geeft momenteel de voorkeur aan Nederlandse en Finse staatsobligaties. Zowel Nederland als Finland hebben eveneens een topkredietrating. Duitsland heeft meer geld dan de andere Europese lidstaten ter beschikking moeten stellen voor de redding van de landen uit de Europese periferie. Daardoor zijn de Bunds kwetsbaarder geworden. Bovendien kan vanaf juni de rente in Duitsland opgetrokken worden.