Volgens de European Federation of Financial Analysts Societies waren de beste beleggingen van 2011 tot dusver de obligaties die door Griekenland werden uitgegeven, met een rendement van 3%.

Ook Portugese staatsleningen presteerden zwak, gisteren steeg het rendement op deze leningen tot 7,07%. Dat is het hoogste rendement sinds de introductie van de euro in 1999.

Spaanse staatsobligaties leverden anderzijds een rendement van 1,60% op. Deze Spaanse staatsobligaties kregen gisteren af te rekenen met een tegenvallende veiling.

Volgens Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Plc in Londen, was de veiling weliswaar geen ramp maar moet de situatie toch goed in de gaten worden gehouden.

Volgens de European Federation of Financial Analysts Societies waren de beste beleggingen van 2011 tot dusver de obligaties die door Griekenland werden uitgegeven, met een rendement van 3%. Ook Portugese staatsleningen presteerden zwak, gisteren steeg het rendement op deze leningen tot 7,07%. Dat is het hoogste rendement sinds de introductie van de euro in 1999. Spaanse staatsobligaties leverden anderzijds een rendement van 1,60% op. Deze Spaanse staatsobligaties kregen gisteren af te rekenen met een tegenvallende veiling. Volgens Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Plc in Londen, was de veiling weliswaar geen ramp maar moet de situatie toch goed in de gaten worden gehouden.