De Soffin (Stabilisierungshilfen des Sonderfonds Finanzmarktstabilisierung) die tot eind 2010 actief was in het overnemen van slechte leningen van de banken, wordt nieuw leven ingeblazen.

Soffin heeft tot doel om het Duitse financiële systeem te stabiliseren, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu mogelijk ook heel Europa. De Duitse overheid schijnt een nationalisatie van Commerzbank voor te bereiden.

Onder het oude regime was Soffin beschikbaar voor gestructureerde producten, maar onder het nieuwe regime zouden banken ook obligaties van de perifere landen kunnen inbrengen.

Onduidelijk is of ook aankopen die vanaf nu plaatsvinden onder de regeling vallen. De Soffin zou garanties tot EUR 400 mrd willen verlenen.

Tot nu toe was er maximaal € 120 mrd beschikbaar, waarvan nu Eur 48 mrd als garanties uitstaan. De bedragen lijken ruim voldoende.

De Soffin (Stabilisierungshilfen des Sonderfonds Finanzmarktstabilisierung) die tot eind 2010 actief was in het overnemen van slechte leningen van de banken, wordt nieuw leven ingeblazen. Soffin heeft tot doel om het Duitse financiële systeem te stabiliseren, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu mogelijk ook heel Europa. De Duitse overheid schijnt een nationalisatie van Commerzbank voor te bereiden. Onder het oude regime was Soffin beschikbaar voor gestructureerde producten, maar onder het nieuwe regime zouden banken ook obligaties van de perifere landen kunnen inbrengen. Onduidelijk is of ook aankopen die vanaf nu plaatsvinden onder de regeling vallen. De Soffin zou garanties tot EUR 400 mrd willen verlenen. Tot nu toe was er maximaal € 120 mrd beschikbaar, waarvan nu Eur 48 mrd als garanties uitstaan. De bedragen lijken ruim voldoende.