Bij overeenstemming kan het tweede reddingsprogramma doorgaan en een ongecontroleerd faillissement op korte termijn

worden voorkomen.

Minister president Papademos vergaderde gisteren met de partijvoorzitters van de drie grootste partijen en zou naar verwachting akkoord gaan met een nieuw begrotingsprogramma.

Hierin is onder andere afgesproken dat het minimumloon met ca 20% daalt naar Eur 750 per maand, er harder wordt bezuinigd op medische zorg en defensie en op korte termijn 15.000 ambtenaren worden ontslagen. Gisterenavond was van een akkoord echter nog geen sprake.

Bij overeenstemming kan het tweede reddingsprogramma doorgaan en een ongecontroleerd faillissement op korte termijn worden voorkomen. Minister president Papademos vergaderde gisteren met de partijvoorzitters van de drie grootste partijen en zou naar verwachting akkoord gaan met een nieuw begrotingsprogramma. Hierin is onder andere afgesproken dat het minimumloon met ca 20% daalt naar Eur 750 per maand, er harder wordt bezuinigd op medische zorg en defensie en op korte termijn 15.000 ambtenaren worden ontslagen. Gisterenavond was van een akkoord echter nog geen sprake.