Alleen een min of meer geslaagde veiling van Italiaanse staatsobligaties zou de rust op de obligatiemarkten kunnen doen terugkeren.

De vraag is echter wat in de huidige omstandigheden een geslaagde veiling mag worden genoemd.

De Europese beurzen hebben er voorlopig nog geen echt hard hoofd in, in het geval van de meeste beursindices blijven de verliezen beperkt tot ongeveer een half procent. Brussel zit echter iets meer in het rood.

Op het bedrijfsvlak is het belangrijkste nieuws dat Nokia wereldwijd nogmaals 10.000 jobs wil schrappen. Rond het Fins bedrijf doen al enkele dagen hardnekkige overnamegeruchten de ronde.

Umicore en Nippon Shokubai richten nieuwe joint venture op voor autokatalysatoren

In aanwezigheid van ZKH Prins Filip van België kondigden de materialentechnologiegroep Umicore en het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai de oprichting aan van een nieuwe joint venture voor katalysatoren die de CO2-emissies van auto's beperken.

De joint venture, Umicore Shokubai, zal autokatalysatoren leveren aan Japanse producenten van lichte en zware voertuigen in de hele wereld. Umicore en Nippon Shokubai produceren sinds de jaren '90 samen autokatalysatoren.

De nieuwe joint venture is voor 60% eigendom van Umicore en voor 40% van Nippon Shokubai. De officiële oprichting vindt plaats in het derde kwartaal van 2012 en is onderhevig aan de goedkeuring van de officiële instanties.

De productie-installaties en het R&D-centrum van Umicore Shokubai zullen gevestigd zijn in Himeji (Japan). De joint venture zal zijn technologie aan Japanse klanten over de hele wereld leveren met behulp van de productie- en commerciële infrastructuur van Umicore in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en China.

De joint venture kan gebruik maken van de reputatie van Nippon Shokubai als gerenommeerd en gewaardeerd Japans bedrijf met internationaal bereik en van zijn langdurige relaties met Japanse OEM's .

Umicore brengt grondige product- en proceskennis in, een wereldwijde aanwezigheid van de productie-installaties en een globaal netwerk voor verkoop, marketing en toegepaste technologie.

Umicore Shokubai wil investeren in een nieuw technisch R&D centrum voor autokatalysatoren, dat wordt opgetrokken in Tokoname, in de prefectuur Aichi in Japan.

Alleen een min of meer geslaagde veiling van Italiaanse staatsobligaties zou de rust op de obligatiemarkten kunnen doen terugkeren. De vraag is echter wat in de huidige omstandigheden een geslaagde veiling mag worden genoemd. De Europese beurzen hebben er voorlopig nog geen echt hard hoofd in, in het geval van de meeste beursindices blijven de verliezen beperkt tot ongeveer een half procent. Brussel zit echter iets meer in het rood. Op het bedrijfsvlak is het belangrijkste nieuws dat Nokia wereldwijd nogmaals 10.000 jobs wil schrappen. Rond het Fins bedrijf doen al enkele dagen hardnekkige overnamegeruchten de ronde. Umicore en Nippon Shokubai richten nieuwe joint venture op voor autokatalysatoren In aanwezigheid van ZKH Prins Filip van België kondigden de materialentechnologiegroep Umicore en het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai de oprichting aan van een nieuwe joint venture voor katalysatoren die de CO2-emissies van auto's beperken. De joint venture, Umicore Shokubai, zal autokatalysatoren leveren aan Japanse producenten van lichte en zware voertuigen in de hele wereld. Umicore en Nippon Shokubai produceren sinds de jaren '90 samen autokatalysatoren. De nieuwe joint venture is voor 60% eigendom van Umicore en voor 40% van Nippon Shokubai. De officiële oprichting vindt plaats in het derde kwartaal van 2012 en is onderhevig aan de goedkeuring van de officiële instanties. De productie-installaties en het R&D-centrum van Umicore Shokubai zullen gevestigd zijn in Himeji (Japan). De joint venture zal zijn technologie aan Japanse klanten over de hele wereld leveren met behulp van de productie- en commerciële infrastructuur van Umicore in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en China. De joint venture kan gebruik maken van de reputatie van Nippon Shokubai als gerenommeerd en gewaardeerd Japans bedrijf met internationaal bereik en van zijn langdurige relaties met Japanse OEM's . Umicore brengt grondige product- en proceskennis in, een wereldwijde aanwezigheid van de productie-installaties en een globaal netwerk voor verkoop, marketing en toegepaste technologie. Umicore Shokubai wil investeren in een nieuw technisch R&D centrum voor autokatalysatoren, dat wordt opgetrokken in Tokoname, in de prefectuur Aichi in Japan.