Aanleiding was het feit dat de Spaanse minister van Financiën Cristobal Montoro vroeg om Europese fondsen te gebruiken voor de herfinanciering van de Spaanse banken.

Het rendement op de 2-jarige bund bedroeg uiteindelijk 0,10%. Vorige week vrijdag was dat rendement teruggevallen tot een dieptepunt op 0,012%. In de loop van de dag was het rendement nogmaals teruggevallen tot nul procent, dit voor de vierde keer in vijf dagen.

Koersen Spaanse obligaties opnieuw hoger

Michael Leister, rentestrateeg bij DZ Bank AG in Frankfurt, stelde vast dat de Duitse obligatiekoersen een draai maakten in reactie op de publicatie van het bericht dat de Duitse fabrieksorders in de loop van de april sterker waren gedaald dan de economen verwacht hadden.

De koersen van Spaanse obligaties mochten hoger ondanks het bericht dat minister Montoro in een interview met de radiozender Onda Cero in opriep tot hulp om de Spaanse banken te helpen herfinancieren. Montoro benadrukte echter nadrukkelijk dat daar geen grote bedragen voor nodig zijn.

Aanleiding was het feit dat de Spaanse minister van Financiën Cristobal Montoro vroeg om Europese fondsen te gebruiken voor de herfinanciering van de Spaanse banken. Het rendement op de 2-jarige bund bedroeg uiteindelijk 0,10%. Vorige week vrijdag was dat rendement teruggevallen tot een dieptepunt op 0,012%. In de loop van de dag was het rendement nogmaals teruggevallen tot nul procent, dit voor de vierde keer in vijf dagen. Koersen Spaanse obligaties opnieuw hoger Michael Leister, rentestrateeg bij DZ Bank AG in Frankfurt, stelde vast dat de Duitse obligatiekoersen een draai maakten in reactie op de publicatie van het bericht dat de Duitse fabrieksorders in de loop van de april sterker waren gedaald dan de economen verwacht hadden. De koersen van Spaanse obligaties mochten hoger ondanks het bericht dat minister Montoro in een interview met de radiozender Onda Cero in opriep tot hulp om de Spaanse banken te helpen herfinancieren. Montoro benadrukte echter nadrukkelijk dat daar geen grote bedragen voor nodig zijn.