Paul Krugman stelt vast dat die strategie tot dusver nog geen resultaten heeft opgeleverd, met uitzondering van enkele Baltische staten waar de economie was weggezakt tot depressieniveaus. Deze landen zijn er overigens nog altijd slechter aan toe dan voor de crisis uitbrak.

Heeft Duitsland een bocht gemaakt?

De crisis heeft zich ondanks een halsstarrig vasthouden aan bovengeschetste economie uitgebreid van Griekenland naar de grotere economieën van Spanje en Italië. Europa in zijn geheel zakt weg in een recessie, terwijl de voorschriften uit Berlijn en Frankfurt ongewijzigd bleven.

Maar vorige week gaf Duitsland toch plots toe door Spanje en Italië gunstigere leningsvoorwaarden tegengaan. Deze toegevingen zijn relatief klein vergeleken met de omvang van de problemen. Krugman komt zodoende tot de conclusie dat de Duitse regering de Duitsers tot dusver een rad voor de ogen heeft gedraaid met haar aanpak van de crisis.

Paul Krugman stelt vast dat die strategie tot dusver nog geen resultaten heeft opgeleverd, met uitzondering van enkele Baltische staten waar de economie was weggezakt tot depressieniveaus. Deze landen zijn er overigens nog altijd slechter aan toe dan voor de crisis uitbrak. Heeft Duitsland een bocht gemaakt? De crisis heeft zich ondanks een halsstarrig vasthouden aan bovengeschetste economie uitgebreid van Griekenland naar de grotere economieën van Spanje en Italië. Europa in zijn geheel zakt weg in een recessie, terwijl de voorschriften uit Berlijn en Frankfurt ongewijzigd bleven. Maar vorige week gaf Duitsland toch plots toe door Spanje en Italië gunstigere leningsvoorwaarden tegengaan. Deze toegevingen zijn relatief klein vergeleken met de omvang van de problemen. Krugman komt zodoende tot de conclusie dat de Duitse regering de Duitsers tot dusver een rad voor de ogen heeft gedraaid met haar aanpak van de crisis.