Duitse politicus Peer Steinbrück waarschuwt voor te veel besparingen

Op de laatste dag van het kalenderjaar, tevens ook de laatste handelsdag, moet niet veel beweging op de Europese beurzen worden verwacht. De Europese beurzen zijn meestal lager geopend, met echter beperkte verliezen voor de belangrijkste indices.

Ook straks op Wall Street zal niet veel beleven te zijn, hoewel de beleggers de onderhandelingen rond de fiscale kip in de gaten zullen blijven houden. Sommige waarnemers rekenen er toch op dat op het allerlaatste moment een vorm van compromis zal worden gevonden.

In Europa staat uiteraard de schuldencrisis nog steeds centraal. In dat verband waarschuwde de Duitse socialistische politicus Peer Steinbrück, de vroegere minister van Financiën, voor een te streng besparingsbeleid. De tot dus opgelegde maatregelen zijn volgens hem te zwaar.

Die maatregelen worden hoofdzakelijk onder druk van de huidige kanselier Angela Merkel opgelegd. Volgens Steinbrück zijn de maatregelen zo zwaar dat ze tot een depressie aanleiding kunnen geven en dat kan geenszins de bedoeling zijn. Sommige landen zijn al op hun knieën gedwongen, een groot deel van de bevolking dreigt er in armoede te belanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content