Duitse overheid hoopt dat Griekse problemen nu in de ijskast zitten

Op de Europese beurzen is het sentiment afwachtend, zonder grote bewegingen bij de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 noteert licht in het rood, de BEL 20 houdt zich kraniger.

Befimmo is nog altijd de sterkste stijger binnen de index, de euro noteert voorzichtig hoger. Op de beurzen is de trend echter niet helemaal duidelijk.

Investeerders en beleggers kijken bij het begin van het jaar uit naar een nieuwe start en nieuwe trends. Maar in de praktijk zijn het vaak de trends van het vorige jaar die bij het begin van het jaar worden verdergezet. En vooralsnog blijven die volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis positief.

Zijn scenario waarbij de wegversperringen een voor een worden weggewerkt en de weg vrijmaken voor een verdere stijging voor de markten voor risico schijnt gevolgd te worden.

Er werd een akkoord bereikt met betrekking tot Griekenland waardoor de problemen, die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel weer eens de kop zullen opsteken, in de ijskast gaan tot na de Duitse verkiezingen in de herfst van 2013. Of dat hopen de (Duitse) beleidsmakers toch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content