Met name studenten, gepensioneerden en mensen met een laag inkomen zouden steeds meer moeite hebben om een betaalbaar onderdak te vinden. Blijkt namelijk dat de stijging van de inkomens geen gelijke tred houdt met de stijging van de huurprijzen.

De huurprijzen zijn in Duitsland met gemiddeld 15% gestegen over de afgelopen vijf jaar. Volgens onderzoeksbureau Bulwien Gesa zijn prijzen voor appartementen over dezelfde periode met bijna een kwart gestegen. Aan dit tempo dreigt wonen in de grote Duitse steden onbetaalbaar te worden.

Met name studenten, gepensioneerden en mensen met een laag inkomen zouden steeds meer moeite hebben om een betaalbaar onderdak te vinden. Blijkt namelijk dat de stijging van de inkomens geen gelijke tred houdt met de stijging van de huurprijzen. De huurprijzen zijn in Duitsland met gemiddeld 15% gestegen over de afgelopen vijf jaar. Volgens onderzoeksbureau Bulwien Gesa zijn prijzen voor appartementen over dezelfde periode met bijna een kwart gestegen. Aan dit tempo dreigt wonen in de grote Duitse steden onbetaalbaar te worden.