De Duitse oppositie belooft een grondige strategische wijziging na 22 september, want volgens Steinbrück is het duidelijk dat de aanpak van Merkel niet heeft gewerkt en de zaken eigenlijk alleen maar erger heeft gemaakt. Het feit dat Griekenland opnieuw hulp nodig heeft, vormt daar het duidelijkste bewijs van.

Steinbrück belooft daarom verandering binnen de 100 dagen wanneer hij na 22 september de nieuwe kanselier zal worden. Onder Merkel is Duitsland volgens Steinbrück stilgevallen en niemand durft te voorspellen waar Merkel en haar coalitie Duitsland en Europa naar toe zullen voeren.

De Duitse oppositie belooft een grondige strategische wijziging na 22 september, want volgens Steinbrück is het duidelijk dat de aanpak van Merkel niet heeft gewerkt en de zaken eigenlijk alleen maar erger heeft gemaakt. Het feit dat Griekenland opnieuw hulp nodig heeft, vormt daar het duidelijkste bewijs van. Steinbrück belooft daarom verandering binnen de 100 dagen wanneer hij na 22 september de nieuwe kanselier zal worden. Onder Merkel is Duitsland volgens Steinbrück stilgevallen en niemand durft te voorspellen waar Merkel en haar coalitie Duitsland en Europa naar toe zullen voeren.