Europa heeft namelijk geen steunfonds zoals het U.S. Troubled Asset Relief Program of TARP. Dit programma werd in de Verenigde Staten gebruikt om het bankensysteem te ondersteunen.

In de VS moesten naar aanleiding van de stress tests 10 banken samen 75 miljard dollar aan extra kapitaal ophalen.

Karel Lannoo, CEO van het Centrum voor Europese Politieke Studies in Brussel, is van mening dat alleen openheid het vertrouwen kan herstellen.

Volgens hem vormen de Landesbanken een mogelijke bron van problemen, hoewel de Duitse regering al heeft verklaard dat de problemen met deze banken 'oplosbaar' zijn.

Volgens PricewaterhouseCoopers hebben de Duitse banken de grootste bedragen aan slechte kredieten uitstaan. In totaal zou het eind vorig jaar om 212,60 miljard euro zijn gegaan, tegenover 155,10 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk en 96,80 miljard euro in Spanje.

Europa heeft namelijk geen steunfonds zoals het U.S. Troubled Asset Relief Program of TARP. Dit programma werd in de Verenigde Staten gebruikt om het bankensysteem te ondersteunen. In de VS moesten naar aanleiding van de stress tests 10 banken samen 75 miljard dollar aan extra kapitaal ophalen. Karel Lannoo, CEO van het Centrum voor Europese Politieke Studies in Brussel, is van mening dat alleen openheid het vertrouwen kan herstellen. Volgens hem vormen de Landesbanken een mogelijke bron van problemen, hoewel de Duitse regering al heeft verklaard dat de problemen met deze banken 'oplosbaar' zijn. Volgens PricewaterhouseCoopers hebben de Duitse banken de grootste bedragen aan slechte kredieten uitstaan. In totaal zou het eind vorig jaar om 212,60 miljard euro zijn gegaan, tegenover 155,10 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk en 96,80 miljard euro in Spanje.