KBC was met een verlies van ruim 4% de sterkste daler binnen de index, maar ook Umicore en Ageas maakten een zwakke beurt. Alleen D'Ieteren en Telenet konden tegen de trend in met iets hogere koersen uitpakken. Op de valutamarkten ging de euro fors lager.

Dat had dan weer te maken met uitspraken van Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann die verklaarde dat de Europese Centrale Bank haar basisrente kan verlagen.

De Duitse beurs maakte vandaag overigens een slechte beurt, onder andere vanwege het feit dat de macro-economische indicatoren in Duitsland blijven tegenvallen.

KBC was met een verlies van ruim 4% de sterkste daler binnen de index, maar ook Umicore en Ageas maakten een zwakke beurt. Alleen D'Ieteren en Telenet konden tegen de trend in met iets hogere koersen uitpakken. Op de valutamarkten ging de euro fors lager. Dat had dan weer te maken met uitspraken van Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann die verklaarde dat de Europese Centrale Bank haar basisrente kan verlagen. De Duitse beurs maakte vandaag overigens een slechte beurt, onder andere vanwege het feit dat de macro-economische indicatoren in Duitsland blijven tegenvallen.