In de kracht van de Amerikaanse economie schuilt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook net het gevaar. Want met zo een cijfers, vooral als ze zich de komende maanden verderzetten, zal onvermijdelijk de vraag weer opduiken of het monetaire beleid van de Federal Reserve niet te expansief is en of de rente niet sneller omhoog moet. De duif Yellen houdt voorlopig de boot af, maar dat de druk zal toenemen staat als een paal boven de Hudson.

Van dit probleem hebben we momenteel op het oude continent minder last. Want zelfs de sterke Duitse economie liet de afgelopen weken al wel eens meer dan één steek vallen, zoals vanmorgen opnieuw werd aangetoond.

Vorige week kwamen de fabrieksorders lager uit dan verwacht. En dan is het geen wonder dat Draghi nog maar eens aangaf dat de rente nog voor een hele tijd laag zal blijven. Dat kan niet echt meer als een verrassing komen.

In de kracht van de Amerikaanse economie schuilt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook net het gevaar. Want met zo een cijfers, vooral als ze zich de komende maanden verderzetten, zal onvermijdelijk de vraag weer opduiken of het monetaire beleid van de Federal Reserve niet te expansief is en of de rente niet sneller omhoog moet. De duif Yellen houdt voorlopig de boot af, maar dat de druk zal toenemen staat als een paal boven de Hudson. Van dit probleem hebben we momenteel op het oude continent minder last. Want zelfs de sterke Duitse economie liet de afgelopen weken al wel eens meer dan één steek vallen, zoals vanmorgen opnieuw werd aangetoond. Vorige week kwamen de fabrieksorders lager uit dan verwacht. En dan is het geen wonder dat Draghi nog maar eens aangaf dat de rente nog voor een hele tijd laag zal blijven. Dat kan niet echt meer als een verrassing komen.