Economisch gezien gaat het niet zo goed, zoals ook bleek uit de macro-economische indicatoren die bekendgemaakt werden. De Duitse IFO deed het omgekeerde van wat de analisten verwachtten: hij daalde in plaats van te stijgen. Het was al de 6de maand op rij dat de index daalde, die staat nu op het laagste niveau sinds februari 2010.

Euronav-vloot wordt met uitzonderlijk lage tarieven geconfronteerd

De vennootschap verhuurde de Suezmax Fraternity (2009 - 157.714 dwt) onder een langetermijnbevrachtingsovereenkomst voor een periode van 12 tot 36 maanden met ingang van 22 augustus 2012.

Ter herinnering: TI Africa Limited, de eigenaar van de FSO Africa, heeft een nieuwe overeenkomst getekend met Maersk Oil Qatar (MOQ) voor de levering van FSO-diensten op het Al Shaheen olieveld voor de kust van Qatar.

De overeenkomst heeft een vaste looptijd van vijf jaar met ingang van 1 oktober 2012 met een optie voor MOQ om de overeenkomst te verlengen met één of twee jaar.

De Cap Guillaume (2006 - 158.889 dwt) werd verhuurd onder een langetermijnbevrachtingsovereeenkomst voor een periode van 30 maanden met ingang van 21 oktober.

Verwachtingen

Tot dusver in het vierde kwartaal behaalde de VLCC-vloot van Euronav, uitgebaat binnen de Tankers International pool, een gemiddeld tarief van 11.100 USD per dag met 57% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt. De tarieven blijven uitzonderlijk laag voor deze tijd van het jaar.

De Suezmax-schepen die Euronav rechtstreeks uitbaat op de spotmarkt behaalden tot dusver in het vierde kwartaal een gemiddeld tarief van 11.150 USD met 34% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt.

Economisch gezien gaat het niet zo goed, zoals ook bleek uit de macro-economische indicatoren die bekendgemaakt werden. De Duitse IFO deed het omgekeerde van wat de analisten verwachtten: hij daalde in plaats van te stijgen. Het was al de 6de maand op rij dat de index daalde, die staat nu op het laagste niveau sinds februari 2010. Euronav-vloot wordt met uitzonderlijk lage tarieven geconfronteerdDe vennootschap verhuurde de Suezmax Fraternity (2009 - 157.714 dwt) onder een langetermijnbevrachtingsovereenkomst voor een periode van 12 tot 36 maanden met ingang van 22 augustus 2012. Ter herinnering: TI Africa Limited, de eigenaar van de FSO Africa, heeft een nieuwe overeenkomst getekend met Maersk Oil Qatar (MOQ) voor de levering van FSO-diensten op het Al Shaheen olieveld voor de kust van Qatar. De overeenkomst heeft een vaste looptijd van vijf jaar met ingang van 1 oktober 2012 met een optie voor MOQ om de overeenkomst te verlengen met één of twee jaar. De Cap Guillaume (2006 - 158.889 dwt) werd verhuurd onder een langetermijnbevrachtingsovereeenkomst voor een periode van 30 maanden met ingang van 21 oktober. Verwachtingen Tot dusver in het vierde kwartaal behaalde de VLCC-vloot van Euronav, uitgebaat binnen de Tankers International pool, een gemiddeld tarief van 11.100 USD per dag met 57% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt. De tarieven blijven uitzonderlijk laag voor deze tijd van het jaar. De Suezmax-schepen die Euronav rechtstreeks uitbaat op de spotmarkt behaalden tot dusver in het vierde kwartaal een gemiddeld tarief van 11.150 USD met 34% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt.