De resultaten van zwaargewichten als Société Générale en Allianz werden goed onthaald. Solvay kan de winsten van vanmorgen niet volledig vasthouden.

De Europese Commissie buigt zich vandaag opnieuw over het probleem van de bankenunie, maar het ziet er niet naar uit dat er snel schot in dit dossier zal komen. Toch lijkt die bankenunie een conditio sine qua non om de Europese problemen definitief op te lossen.

In Australië verlaagde de centrale bank vanmorgen onverwacht haar basisrente, waardoor de Australische dollar op de valutamarkten wat gas moest terugnemen. Daarmee kan de druk op de Europese Centrale Bank om de rente opnieuw te verlagen toenemen.

De resultaten van zwaargewichten als Société Générale en Allianz werden goed onthaald. Solvay kan de winsten van vanmorgen niet volledig vasthouden. De Europese Commissie buigt zich vandaag opnieuw over het probleem van de bankenunie, maar het ziet er niet naar uit dat er snel schot in dit dossier zal komen. Toch lijkt die bankenunie een conditio sine qua non om de Europese problemen definitief op te lossen. In Australië verlaagde de centrale bank vanmorgen onverwacht haar basisrente, waardoor de Australische dollar op de valutamarkten wat gas moest terugnemen. Daarmee kan de druk op de Europese Centrale Bank om de rente opnieuw te verlagen toenemen.