De export steeg in mei met 9,20% ten opzichte van de maand voordien, toen een daling met 6,30% werd opgetekend. De consensusverwachting lag slechts op een stijging met 4%.

De import steeg anderzijds met 14,80%. Joerg Lueschow, econoom bij WestLB AG, verwacht dat de Duitse export dit jaar sterk gaat blijven en ook volgend jaar de groei gaat blijven ondersteunen.

Later dit jaar zal de Duitse export volop de steun krijgen van de verzwakte euro. Het effect van de daling van de koers van de euro zal namelijk pas met enige vertraging doorwerken. Dit jaar is de koers van de euro al met 12% gedaald tegenover de dollar.

De export steeg in mei met 9,20% ten opzichte van de maand voordien, toen een daling met 6,30% werd opgetekend. De consensusverwachting lag slechts op een stijging met 4%. De import steeg anderzijds met 14,80%. Joerg Lueschow, econoom bij WestLB AG, verwacht dat de Duitse export dit jaar sterk gaat blijven en ook volgend jaar de groei gaat blijven ondersteunen. Later dit jaar zal de Duitse export volop de steun krijgen van de verzwakte euro. Het effect van de daling van de koers van de euro zal namelijk pas met enige vertraging doorwerken. Dit jaar is de koers van de euro al met 12% gedaald tegenover de dollar.