Wat die maatregelen ook zullen zijn, ze zullen hoogst waarschijnlijk op Duitse weerstand stuiten. Gebeurt dit niet, dan kan bezwaarlijk van ingrijpende maatregelen sprake zijn. De ECB-meeting van morgen wordt dan ook eens te meer een dubbeltje op zijn kant.

Twee Duitse ECB-leden zijn al opgestapt

In het verleden zijn twee Duitse ECB-leden al opgestapt vanwege de manier waarop de Europese schuldencrisis door de centrale bank wordt aangepakt.

De onvrede binnen de Duitse regering is in de afgelopen dagen alleen maar toegenomen, zodat de kans groot is dat Duitsland bijkomende maatregelen zal proberen te blokkeren.

Maar de kruik gaat volgens sommige analisten maar zo lang te water tot ze barst. Een Duitse exit uit de eurozone is niet uitgesloten wanneer Berlijn echt zijn geduld verliest. Daarmee zou de Europese schuldencrisis wel eens een totaal onverwachte wending kunnen nemen.

Wat die maatregelen ook zullen zijn, ze zullen hoogst waarschijnlijk op Duitse weerstand stuiten. Gebeurt dit niet, dan kan bezwaarlijk van ingrijpende maatregelen sprake zijn. De ECB-meeting van morgen wordt dan ook eens te meer een dubbeltje op zijn kant. Twee Duitse ECB-leden zijn al opgestapt In het verleden zijn twee Duitse ECB-leden al opgestapt vanwege de manier waarop de Europese schuldencrisis door de centrale bank wordt aangepakt. De onvrede binnen de Duitse regering is in de afgelopen dagen alleen maar toegenomen, zodat de kans groot is dat Duitsland bijkomende maatregelen zal proberen te blokkeren. Maar de kruik gaat volgens sommige analisten maar zo lang te water tot ze barst. Een Duitse exit uit de eurozone is niet uitgesloten wanneer Berlijn echt zijn geduld verliest. Daarmee zou de Europese schuldencrisis wel eens een totaal onverwachte wending kunnen nemen.