De prestaties van de Griekse aandelenbeurs en de Duitse aandelenbeurs ontlopen elkaar nauwelijks. Een interessant fenomeen, want de Duitse economie groeit naar verwachting in 2013 met ca. 0,8%, terwijl in Griekenland de groei met maar liefst 4,2% 'implodeert' (bron: The Economist, 15 november 2012).

De beurs van Venezuela was vorig jaar met een stijging van 67% de best presterende van de wereld. Dit jaar prolongeert de beurs in Caracas deze plek.

De koersgrafiek van de Venezuelaanse beursgraadmeter zal Hugo Chávez ongetwijfeld gunstig stemmen, echter de afloop van paraboolachtige koers-explosies in de geschiedenis van beurskoersen voorspelt volgens Theodoor Gilissen Bankiers meestal weinig goeds.

De prestaties van de Griekse aandelenbeurs en de Duitse aandelenbeurs ontlopen elkaar nauwelijks. Een interessant fenomeen, want de Duitse economie groeit naar verwachting in 2013 met ca. 0,8%, terwijl in Griekenland de groei met maar liefst 4,2% 'implodeert' (bron: The Economist, 15 november 2012). De beurs van Venezuela was vorig jaar met een stijging van 67% de best presterende van de wereld. Dit jaar prolongeert de beurs in Caracas deze plek. De koersgrafiek van de Venezuelaanse beursgraadmeter zal Hugo Chávez ongetwijfeld gunstig stemmen, echter de afloop van paraboolachtige koers-explosies in de geschiedenis van beurskoersen voorspelt volgens Theodoor Gilissen Bankiers meestal weinig goeds.