Juergen Michels, hoofdeconoom bij Citigroup Inc. in Londen, gelooft echter wel dat de Duitse economie de motor van de Europese economie gaat worden. Voor een forse verzwakking hoeft niet meteen te worden gevreesd.

Wel is het zo dat het derde en het vierde kwartaal in termen van economische opleving minder sterk gaan worden. De Duitse economie zal terugvallen naar een 'meer normaal' groeitempo.

Hierbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de Duitse economie profiteerde van een inhaaleffect in de bouwsector na de strenge winter.

Daarnaast blijft er een sterke buitenlandse vraag naar Duitse goederen bestaan. Voor het volledige boekjaar wordt nu in Duitsland op een groei met 3,50% in plaats van 2% gerekend.

Juergen Michels, hoofdeconoom bij Citigroup Inc. in Londen, gelooft echter wel dat de Duitse economie de motor van de Europese economie gaat worden. Voor een forse verzwakking hoeft niet meteen te worden gevreesd. Wel is het zo dat het derde en het vierde kwartaal in termen van economische opleving minder sterk gaan worden. De Duitse economie zal terugvallen naar een 'meer normaal' groeitempo. Hierbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de Duitse economie profiteerde van een inhaaleffect in de bouwsector na de strenge winter. Daarnaast blijft er een sterke buitenlandse vraag naar Duitse goederen bestaan. Voor het volledige boekjaar wordt nu in Duitsland op een groei met 3,50% in plaats van 2% gerekend.