Dit was volgens ABN Amro allemaal vooral het gevolg van een verzwakking van de Duitse economie die na een heel sterk eerste kwartaal en op een aantal plaatsen slecht weer in het tweede kwartaal een - volgens ABN Amro tijdelijke - lichte correctie doormaakt.

De aandelenmarkten zijn op de meeste markten opgeveerd als gevolg van de verbetering van de geopolitieke spanningen en het feit dat onderliggend de economische situatie in geen van de genoemde regio's is verslechterd.

De toonaangevende internationale beurzen stegen vorige week met 1% (de Dow Jones) tot 3,6% (de Japanse Nikkei), waarbij ook de Duitse DAX de afgelopen week een mooie stijging van 2,4% realiseerde.

Dit was volgens ABN Amro allemaal vooral het gevolg van een verzwakking van de Duitse economie die na een heel sterk eerste kwartaal en op een aantal plaatsen slecht weer in het tweede kwartaal een - volgens ABN Amro tijdelijke - lichte correctie doormaakt. De aandelenmarkten zijn op de meeste markten opgeveerd als gevolg van de verbetering van de geopolitieke spanningen en het feit dat onderliggend de economische situatie in geen van de genoemde regio's is verslechterd. De toonaangevende internationale beurzen stegen vorige week met 1% (de Dow Jones) tot 3,6% (de Japanse Nikkei), waarbij ook de Duitse DAX de afgelopen week een mooie stijging van 2,4% realiseerde.