Dat is volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie van BNP Paribas Private Banking, zeer vervelend. Maar in handel is de machinebouw vele malen groter. Dus als de sancties over en weer blijven vliegen dan kan dat de Europese economie en vooral dan de Duitse bijzonder veel pijn doen.

Vanmorgen werd bekendgemaakt dat de Duitse economie in het tweede kwartaal met 0,20% is gekrompen, terwijl het Franse BBP stagneerde. De Europese beurzen zijn vanmorgen lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Dankzij een goede prestatie van UCB kan de BEL 20 rond de nullijn standhouden.

Dat is volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie van BNP Paribas Private Banking, zeer vervelend. Maar in handel is de machinebouw vele malen groter. Dus als de sancties over en weer blijven vliegen dan kan dat de Europese economie en vooral dan de Duitse bijzonder veel pijn doen. Vanmorgen werd bekendgemaakt dat de Duitse economie in het tweede kwartaal met 0,20% is gekrompen, terwijl het Franse BBP stagneerde. De Europese beurzen zijn vanmorgen lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Dankzij een goede prestatie van UCB kan de BEL 20 rond de nullijn standhouden.