De index opgesteld door het ZEW Center voor European Economic Research daalde in juli voor de derde maand op rij, dit onder invloed van de Europese begrotingscrisis. Ook de stress tests bij de banken vormt een factor van onzekerheid en remt de economische groei af.

De ZEW-index viel vorige maand terug tot een dieptepunt voor de afgelopen 15 maanden op 21,20, tegenover een stand van 28,70 in juni. De analisten hadden maar gerekend op een daling tot 25,30.

Andreas Rees, hoofd Duitse economie bij UniCredit MIB, is van mening dat de Duitse export binnen afzienbare tijd gaat stilvallen. Dat zou tegen het einde van dit jaar kunnen gebeuren. Rees sluit een double-dip scenario niet bij voorbaat uit.

De index opgesteld door het ZEW Center voor European Economic Research daalde in juli voor de derde maand op rij, dit onder invloed van de Europese begrotingscrisis. Ook de stress tests bij de banken vormt een factor van onzekerheid en remt de economische groei af. De ZEW-index viel vorige maand terug tot een dieptepunt voor de afgelopen 15 maanden op 21,20, tegenover een stand van 28,70 in juni. De analisten hadden maar gerekend op een daling tot 25,30. Andreas Rees, hoofd Duitse economie bij UniCredit MIB, is van mening dat de Duitse export binnen afzienbare tijd gaat stilvallen. Dat zou tegen het einde van dit jaar kunnen gebeuren. Rees sluit een double-dip scenario niet bij voorbaat uit.