De outperformance van de Duitse economie eindigde niet afgelopen jaar. De Ifo index liet zien dat het bedrijfsvertrouwen in januari op het hoogste niveau sinds 20-jaar staat.

NIBC denkt dan ook nog steeds dat de Duitse economie robuust blijft groeien tot op zijn minst halverwege 2011. Ondanks dat NIBC vermoedt dat het groeimomentum iets af zal zwakken halverwege dit jaar, zal de gemiddelde BBP groei nog steeds goed zijn in 2011.

Al met al, NIBC verwacht dat het Duitse BBP met gemiddeld 3.5% zal groeien in 2011, wat ongeveer gelijk is aan de groei die we afgelopen jaar zagen.

De outperformance van de Duitse economie eindigde niet afgelopen jaar. De Ifo index liet zien dat het bedrijfsvertrouwen in januari op het hoogste niveau sinds 20-jaar staat. NIBC denkt dan ook nog steeds dat de Duitse economie robuust blijft groeien tot op zijn minst halverwege 2011. Ondanks dat NIBC vermoedt dat het groeimomentum iets af zal zwakken halverwege dit jaar, zal de gemiddelde BBP groei nog steeds goed zijn in 2011. Al met al, NIBC verwacht dat het Duitse BBP met gemiddeld 3.5% zal groeien in 2011, wat ongeveer gelijk is aan de groei die we afgelopen jaar zagen.