Onze oosterburen worden echter geconfronteerd met een aantal problemen die tot dusver nog niet aan de oppervlakte zijn gekomen. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd te worden alvorens dit zal gebeuren. De Duitse economie kan plots tegen een onzichtbare muur opboksen, met alle gevolgen van dien.

Maar wat zijn die problemen waar Duitsland mee wordt geconfronteerd? Op de eerste plaats de veroudering van de bevolking. Gekoppeld aan stijgende energiekosten en een overdreven regelgeving vormt dit een potentiële bron van gevaar. Bovendien is de grote Duitse obligatiemarkt zwaar oververkocht en wanneer die inklapt kan de klap in alle delen van de wereld gevoeld worden.

Onze oosterburen worden echter geconfronteerd met een aantal problemen die tot dusver nog niet aan de oppervlakte zijn gekomen. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd te worden alvorens dit zal gebeuren. De Duitse economie kan plots tegen een onzichtbare muur opboksen, met alle gevolgen van dien. Maar wat zijn die problemen waar Duitsland mee wordt geconfronteerd? Op de eerste plaats de veroudering van de bevolking. Gekoppeld aan stijgende energiekosten en een overdreven regelgeving vormt dit een potentiële bron van gevaar. Bovendien is de grote Duitse obligatiemarkt zwaar oververkocht en wanneer die inklapt kan de klap in alle delen van de wereld gevoeld worden.