Zonder rekening te houden met prijzen- en seizoensinvloeden steeg het BBP met 0,30% in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. In het eerste kwartaal werd nog een krimp met 7,10% opgetekend.

De Duitse economie belandde vorig jaar in een recessie vanwege een scherpe terugval in de export. Verwacht wordt dat het Duits BBP dit jaar sterk zal dalen. De Duitse economie wordt in Europees verband als zeer belangrijk beschouwd, ze is bij wijze van spreken de motor van de economische groei in de eurozone.

Zonder rekening te houden met prijzen- en seizoensinvloeden steeg het BBP met 0,30% in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. In het eerste kwartaal werd nog een krimp met 7,10% opgetekend. De Duitse economie belandde vorig jaar in een recessie vanwege een scherpe terugval in de export. Verwacht wordt dat het Duits BBP dit jaar sterk zal dalen. De Duitse economie wordt in Europees verband als zeer belangrijk beschouwd, ze is bij wijze van spreken de motor van de economische groei in de eurozone.