De consensusverwachting lag echter op een groei van het BBP met 0,80% tot 1%. Tijdens het tweede kwartaal werd nog een groei met 0,40% opgetekend, waarmee Duitsland de crisis achter zich liet.

In de afgelopen maanden zijn de industriële orders gestegen, onder andere dankzij het weer aantrekken van de buitenlandse vraag. De Duitse economie blijft in sterke mate afhankelijk van de export.

Die export was sterk teruggevallen als gevolg van de wereldwijde economische crisis. Op jaarbasis is de Duitse economie echter nog steeds met 4,80% gedaald, een percentage dat in lijn van de verwachtingen lag.

De consensusverwachting lag echter op een groei van het BBP met 0,80% tot 1%. Tijdens het tweede kwartaal werd nog een groei met 0,40% opgetekend, waarmee Duitsland de crisis achter zich liet. In de afgelopen maanden zijn de industriële orders gestegen, onder andere dankzij het weer aantrekken van de buitenlandse vraag. De Duitse economie blijft in sterke mate afhankelijk van de export. Die export was sterk teruggevallen als gevolg van de wereldwijde economische crisis. Op jaarbasis is de Duitse economie echter nog steeds met 4,80% gedaald, een percentage dat in lijn van de verwachtingen lag.