De belangrijkste graadmeter - de DAX - steeg de afgelopen week met bijna 2% en heeft inmiddels een nieuw record bereikt, als reflectie van de uitstekende staat van de Duitse economie.

Daarmee laat de Duitse beurs zich als enige Europese beurs wat beter vergelijken met de toonaangevende Amerikaanse beursgraadmeters, die eveneens op zogeheten 'all time highs' staan.

Sinds het laagtepunt in maart 2009 is de DAX met 154% gestegen. Ter vergelijking: de AEX is in dezelfde periode bijna verdubbeld, maar blijft derhalve ruim 50% achter bij de Duitse index. De AEX sloot donderdag op 396,75, een stijging van 0,2% ten opzichte van vrijdag de week voordien.

De belangrijkste graadmeter - de DAX - steeg de afgelopen week met bijna 2% en heeft inmiddels een nieuw record bereikt, als reflectie van de uitstekende staat van de Duitse economie. Daarmee laat de Duitse beurs zich als enige Europese beurs wat beter vergelijken met de toonaangevende Amerikaanse beursgraadmeters, die eveneens op zogeheten 'all time highs' staan. Sinds het laagtepunt in maart 2009 is de DAX met 154% gestegen. Ter vergelijking: de AEX is in dezelfde periode bijna verdubbeld, maar blijft derhalve ruim 50% achter bij de Duitse index. De AEX sloot donderdag op 396,75, een stijging van 0,2% ten opzichte van vrijdag de week voordien.