De Duitse consumptie daalde in de hierboven opgegeven periode met 2,50%, terwijl de Zuid-Europeanen in dezelfde periode 6 tot 7% meer gingen uitgeven. De periferie betaalt nu de prijs voor dat kortzichtig gedrag.

De landen die nu in de problemen zitten, hebben namelijk van de lage rente geen gebruikgemaakt om de concurrentiekracht te versterken, ze hebben gewoon potverteerd.

Via het goedkoop lenen van geld heeft de periferie de overheidsuitgaven de pan uit doen swingen, waardoor de kosten voor arbeid in hetzelfde tempo zijn meegestegen. Duitsland is daar niet langer mee akkoord, zo eenvoudig liggen de zaken.

De Duitse consumptie daalde in de hierboven opgegeven periode met 2,50%, terwijl de Zuid-Europeanen in dezelfde periode 6 tot 7% meer gingen uitgeven. De periferie betaalt nu de prijs voor dat kortzichtig gedrag. De landen die nu in de problemen zitten, hebben namelijk van de lage rente geen gebruikgemaakt om de concurrentiekracht te versterken, ze hebben gewoon potverteerd. Via het goedkoop lenen van geld heeft de periferie de overheidsuitgaven de pan uit doen swingen, waardoor de kosten voor arbeid in hetzelfde tempo zijn meegestegen. Duitsland is daar niet langer mee akkoord, zo eenvoudig liggen de zaken.