In het regeerakkoord wordt wel voorzien in een nationaal minimuminkomen, de eerste keer dat dit wordt ingevoerd op nationaal niveau.

Dit heeft de komende jaren negatieve gevolgen voor het Duitse midden- en kleinbedrijf, al zal het aan de andere kant de binnenlandse consumptie stimuleren omdat de lonen stijgen.

Los van de nieuwe coalitie blijft de Duitse economie volgens Born ook in 2014 de best gepositioneerde economie in Europa.

De binnenlandse economische ontwikkelingen zijn positief, de vastgoedmarkt doet het zeer goed, de export stijgt en Duitse aandelen zijn nog altijd laag gewaardeerd in vergelijking met andere Europese markten.

AllianzGI verwacht dan ook dat de Duitse aandelenmarkt het in 2014 beter zal doen dan veel andere markten.

In het regeerakkoord wordt wel voorzien in een nationaal minimuminkomen, de eerste keer dat dit wordt ingevoerd op nationaal niveau. Dit heeft de komende jaren negatieve gevolgen voor het Duitse midden- en kleinbedrijf, al zal het aan de andere kant de binnenlandse consumptie stimuleren omdat de lonen stijgen. Los van de nieuwe coalitie blijft de Duitse economie volgens Born ook in 2014 de best gepositioneerde economie in Europa. De binnenlandse economische ontwikkelingen zijn positief, de vastgoedmarkt doet het zeer goed, de export stijgt en Duitse aandelen zijn nog altijd laag gewaardeerd in vergelijking met andere Europese markten. AllianzGI verwacht dan ook dat de Duitse aandelenmarkt het in 2014 beter zal doen dan veel andere markten.