De oorzaak daarvan moet worden gezocht bij de internet boom van de jaren 90. Veel beleggers hebben zich destijds laten verleiden om aandelen te kopen, onder andere aandelen van T-Online.

Deze dochter van Deutsche Telekom zadelde de beleggers met forse verliezen op. Dat was ook met andere aandelen het geval. Gevolg: veel beleggers hebben de beurs van Frankfurt links laten liggen.

In de eerste helft van dit jaar bezat maar 9,40% van de Duitsers aandelen van beleggingsfondsen die in aandelen beleggen. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten lag dat percentage op 44%.

Eind vorig jaar bedroegen aandelen maar 3,90% van de financial assets van de Duitsers. Dat was het laagste niveau sinds 1991. 28% van de activa zijn belegd in levensverzekeringsproducten, 18% in cash en in deposito's op korte termijn en 20% in bankdeposito's.

De oorzaak daarvan moet worden gezocht bij de internet boom van de jaren 90. Veel beleggers hebben zich destijds laten verleiden om aandelen te kopen, onder andere aandelen van T-Online. Deze dochter van Deutsche Telekom zadelde de beleggers met forse verliezen op. Dat was ook met andere aandelen het geval. Gevolg: veel beleggers hebben de beurs van Frankfurt links laten liggen. In de eerste helft van dit jaar bezat maar 9,40% van de Duitsers aandelen van beleggingsfondsen die in aandelen beleggen. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten lag dat percentage op 44%. Eind vorig jaar bedroegen aandelen maar 3,90% van de financial assets van de Duitsers. Dat was het laagste niveau sinds 1991. 28% van de activa zijn belegd in levensverzekeringsproducten, 18% in cash en in deposito's op korte termijn en 20% in bankdeposito's.