Op het einde van vorig jaar bedroeg de blootstelling van de Duitse banken aan Griekenland nog 15 tot 20 miljard euro, inmiddels zou dat bedrag zijn teruggedrongen tot nog iets meer dan 10 miljard euro. Die 10 miljard euro zou verdeeld zitten tussen alle banken.

Nog te vroeg voor pan-Europese bankunie

Ook de Duitse verzekeraars zouden een relatief beperkte blootstelling aan Griekenland hebben. De exposure aan Spanje en Italië zou groter zijn, in beide gevallen is er sprake van bedragen van meer dan 100 miljard euro. Griekenland is volgens Koenig een geval apart, de situatie kan niet worden vergeleken met die van Spanje of Italië.

Volgens Koenig is het nog te vroeg voor een pan-Europese bankunie, die moet geleidelijk aan worden opgebouwd en kan niet zomaar van de ene dag op de andere worden geïnstalleerd. Volgens Koenig is de Duitse banksector nog altijd solide genoeg, voor een instorting moet niet meteen worden gevreesd.

Op het einde van vorig jaar bedroeg de blootstelling van de Duitse banken aan Griekenland nog 15 tot 20 miljard euro, inmiddels zou dat bedrag zijn teruggedrongen tot nog iets meer dan 10 miljard euro. Die 10 miljard euro zou verdeeld zitten tussen alle banken. Nog te vroeg voor pan-Europese bankunie Ook de Duitse verzekeraars zouden een relatief beperkte blootstelling aan Griekenland hebben. De exposure aan Spanje en Italië zou groter zijn, in beide gevallen is er sprake van bedragen van meer dan 100 miljard euro. Griekenland is volgens Koenig een geval apart, de situatie kan niet worden vergeleken met die van Spanje of Italië. Volgens Koenig is het nog te vroeg voor een pan-Europese bankunie, die moet geleidelijk aan worden opgebouwd en kan niet zomaar van de ene dag op de andere worden geïnstalleerd. Volgens Koenig is de Duitse banksector nog altijd solide genoeg, voor een instorting moet niet meteen worden gevreesd.