Dirk Jaeger van de overkoepelende bankenorganisatie is van mening dat dit bedrag noodzakelijk is om de Tier 1 kapitaalratio op te trekken tot 10%.

De hogere kapitaalvereisten als gevolg van de Basel Committee on Banking Supervision kunnen echter de economische opleving in gevaar brengen.

De kapitaalvereisten gaan namelijk tot een credit crunch leiden, de banken gaan nog minder happig zijn om geld uit te lenen. Volgens het Basel Committee zal de impact ervan echter beperkt zijn.

Jaeger is van mening dat de Duitse banken met enorme uitdagingen geconfroneerd worden. Het is enerzijds noodzakelijk dat de banken vers kapitaal aantrekken, maar anderzijds zal het even duidelijk zijn dat daar een prijs voor zal moeten worden betaald.

Dirk Jaeger van de overkoepelende bankenorganisatie is van mening dat dit bedrag noodzakelijk is om de Tier 1 kapitaalratio op te trekken tot 10%. De hogere kapitaalvereisten als gevolg van de Basel Committee on Banking Supervision kunnen echter de economische opleving in gevaar brengen. De kapitaalvereisten gaan namelijk tot een credit crunch leiden, de banken gaan nog minder happig zijn om geld uit te lenen. Volgens het Basel Committee zal de impact ervan echter beperkt zijn. Jaeger is van mening dat de Duitse banken met enorme uitdagingen geconfroneerd worden. Het is enerzijds noodzakelijk dat de banken vers kapitaal aantrekken, maar anderzijds zal het even duidelijk zijn dat daar een prijs voor zal moeten worden betaald.