De Duitse banken hebben echter wel op grote schaal geïnvesteerd in vastgoed in Spanje en in andere Zuid-Europese landen. Eerder bleek dat de banken ook massaal Amerikaanse probleemkredieten hadden gekocht.

Volgens de Bank for International Settlements hadden de Duitse banken op 30 september 330,80 miljard dollar aan claims uitstaan in Griekenland, Portugal en Spanje.

Dat bedrag ligt duidelijk hoger dan bij banken uit andere landen. De Franse en de Britse banken hebben een blootstelling van respectievelijk 306,80 miljard dollar en 156,30 miljard dollar.

Volgens het IMF kunnen de Duitse banken op hun blootstelling aan Zuid-Europa aanzienlijke verliezen lijden. Deutsche Bank AG Chief Executive Officer Josef Ackermann waarschuwde niet voor niets dat de redding van Griekenland noodzakelijk was om een uitslaande brand te voorkomen.

In een rapport waarschuwde het IMF dat vooral de Landesbanken in handen van de staat een serieus risico lopen. Die Landesbanken kregen tijdens de crisis al rake klappen, waarbij

Landesbank Baden-Wuerttemberg bijvoorbeeld een kapitaalinjectie van 5 miljard euro nodig had. WestLB AG bracht anderzijds zowat een derde van zijn activa onder in een bad bank.

De Duitse banken hebben echter wel op grote schaal geïnvesteerd in vastgoed in Spanje en in andere Zuid-Europese landen. Eerder bleek dat de banken ook massaal Amerikaanse probleemkredieten hadden gekocht. Volgens de Bank for International Settlements hadden de Duitse banken op 30 september 330,80 miljard dollar aan claims uitstaan in Griekenland, Portugal en Spanje. Dat bedrag ligt duidelijk hoger dan bij banken uit andere landen. De Franse en de Britse banken hebben een blootstelling van respectievelijk 306,80 miljard dollar en 156,30 miljard dollar. Volgens het IMF kunnen de Duitse banken op hun blootstelling aan Zuid-Europa aanzienlijke verliezen lijden. Deutsche Bank AG Chief Executive Officer Josef Ackermann waarschuwde niet voor niets dat de redding van Griekenland noodzakelijk was om een uitslaande brand te voorkomen. In een rapport waarschuwde het IMF dat vooral de Landesbanken in handen van de staat een serieus risico lopen. Die Landesbanken kregen tijdens de crisis al rake klappen, waarbij Landesbank Baden-Wuerttemberg bijvoorbeeld een kapitaalinjectie van 5 miljard euro nodig had. WestLB AG bracht anderzijds zowat een derde van zijn activa onder in een bad bank.