Bij een opwaartse uitbraak boven dit niveau nemen de kansen op een forse stijging van de Europese langetermijnrente snel toe en is de structureel dalende trend van de langetermijnrente (gestart in 1981) waarschijnlijk voorbij.

Maar best niet te vroeg victorie kraaien : onder 1,50% neemt de kans op nieuwe historische bodems onder 1% sterk toe.

In dit scenario zal er waarschijnlijk een nieuwe recessie in de eurozone opduiken in combinatie met een forse beurscorrectie.

Vanuit een portefeuillestandpunt is het volgens Leleux wel duidelijk dat de langetermijnrente historisch zeer laag staat en dat het einde van de jarenlange dalende trend zo goed als bereikt is.

Voor de komende jaren wordt het dus zaak vooral kortere looptijden te kiezen om zo van de verwachte stijging van de lange rente te profiteren.

Bij een opwaartse uitbraak boven dit niveau nemen de kansen op een forse stijging van de Europese langetermijnrente snel toe en is de structureel dalende trend van de langetermijnrente (gestart in 1981) waarschijnlijk voorbij. Maar best niet te vroeg victorie kraaien : onder 1,50% neemt de kans op nieuwe historische bodems onder 1% sterk toe. In dit scenario zal er waarschijnlijk een nieuwe recessie in de eurozone opduiken in combinatie met een forse beurscorrectie. Vanuit een portefeuillestandpunt is het volgens Leleux wel duidelijk dat de langetermijnrente historisch zeer laag staat en dat het einde van de jarenlange dalende trend zo goed als bereikt is. Voor de komende jaren wordt het dus zaak vooral kortere looptijden te kiezen om zo van de verwachte stijging van de lange rente te profiteren.