De vlucht naar veilige Duitse obligaties volgde na tegenvallende macrocijfers uit de VS en door uitspraken van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese ministers van Financiën.

Die zei dat het IMF mogelijk niet de nieuwe tranche met financiering voor Griekenland zal vrijgeven volgende maand.

De economische groei in de VS bleef steken op de eerste schatting van 1,8%, terwijl volgens Theodoor Gilissen Bankiers een herziening naar 2,2% werd verwacht.

Werkloosheidsuitkeringen vielen bovendien hoger uit dan verwacht.

Voor deze mededelingen noteerde het rentetarief nog op 3,05%.

Juncker refereerde aan de regels van het IMF, die voorschrijven dat het IMF alleen actie kan ondernemen als herfinanciering gegarandeerd is over 12 maanden.

De kans is volgens Theodoor Gilissen Bankiers groot dat blijkt dat dit niet het geval is.

De vlucht naar veilige Duitse obligaties volgde na tegenvallende macrocijfers uit de VS en door uitspraken van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese ministers van Financiën. Die zei dat het IMF mogelijk niet de nieuwe tranche met financiering voor Griekenland zal vrijgeven volgende maand. De economische groei in de VS bleef steken op de eerste schatting van 1,8%, terwijl volgens Theodoor Gilissen Bankiers een herziening naar 2,2% werd verwacht. Werkloosheidsuitkeringen vielen bovendien hoger uit dan verwacht. Voor deze mededelingen noteerde het rentetarief nog op 3,05%. Juncker refereerde aan de regels van het IMF, die voorschrijven dat het IMF alleen actie kan ondernemen als herfinanciering gegarandeerd is over 12 maanden. De kans is volgens Theodoor Gilissen Bankiers groot dat blijkt dat dit niet het geval is.