Naar verluidt zouden de Duitsers tevergeefs geprobeerd hebben om andere landen mee aan boord te halen. Frankrijk liet gisteren weten geen plannen hebben om een gelijkaardige maatregel in te voeren.

Volgens Angela Merkel wil Duitsland de maatregel echter in zijn eentje te handhaven totdat er een overeenstemming is bereikt met de andere Europese landen.

Bij de analisten oogstte Merkel echter weinig applaus. David Buik, marktanalist bij inter-dealer broker BGC Partners, sprak van een lachwekkende poging om greep te krijgen op iets waar moeilijk greep op te krijgen is.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Duitsers de rest van Europa gaan kunnen overtuigen om mee te doen. Wie wil short gaan, kan dat dus makkelijk in een ander land blijven doen.

Naar verluidt zouden de Duitsers tevergeefs geprobeerd hebben om andere landen mee aan boord te halen. Frankrijk liet gisteren weten geen plannen hebben om een gelijkaardige maatregel in te voeren. Volgens Angela Merkel wil Duitsland de maatregel echter in zijn eentje te handhaven totdat er een overeenstemming is bereikt met de andere Europese landen. Bij de analisten oogstte Merkel echter weinig applaus. David Buik, marktanalist bij inter-dealer broker BGC Partners, sprak van een lachwekkende poging om greep te krijgen op iets waar moeilijk greep op te krijgen is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Duitsers de rest van Europa gaan kunnen overtuigen om mee te doen. Wie wil short gaan, kan dat dus makkelijk in een ander land blijven doen.