Op dagen dat de Europese schuldencrisis weer hoog oplaait, stellen we telkens opnieuw een vlucht richting bunds vast.
De beleggers zijn echter op zoek getrokken naar een alternatief en hebben dat waarschijnlijk ook gevonden.

Duits vastgoed is de volgende veilige vluchthaven in Europa en dat om verschillende redenen: gestadig oplopende woningprijzen, lage rente op woonkredieten en een stabiele macro-economische outlook.

Positief rapport over Duitse vastgoedsector

Dr. Frank Pörschke, CEO van real estate services group Jones Lang LaSalle Germany, stelde eerder deze week een rapport over de Duitse vastgoedsector voor. Hij stelt dat steeds meer grote institutionele beleggers zich naar de Duitse vastgoedmarkt wenden.

De voorkeur van pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en beleggingsfondsen gaat op de eerste plaats uit naar bestaand vastgoed en dus niet naar nieuwbouw. De steden die hun voorkeur genieten zijn Hamburg, München, Frankfurt en Düsseldorf.

Op dagen dat de Europese schuldencrisis weer hoog oplaait, stellen we telkens opnieuw een vlucht richting bunds vast. De beleggers zijn echter op zoek getrokken naar een alternatief en hebben dat waarschijnlijk ook gevonden. Duits vastgoed is de volgende veilige vluchthaven in Europa en dat om verschillende redenen: gestadig oplopende woningprijzen, lage rente op woonkredieten en een stabiele macro-economische outlook. Positief rapport over Duitse vastgoedsectorDr. Frank Pörschke, CEO van real estate services group Jones Lang LaSalle Germany, stelde eerder deze week een rapport over de Duitse vastgoedsector voor. Hij stelt dat steeds meer grote institutionele beleggers zich naar de Duitse vastgoedmarkt wenden. De voorkeur van pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en beleggingsfondsen gaat op de eerste plaats uit naar bestaand vastgoed en dus niet naar nieuwbouw. De steden die hun voorkeur genieten zijn Hamburg, München, Frankfurt en Düsseldorf.