Uiteindelijk dreigt Europa met een energietekort geconfronteerd te worden, wat zich automatisch zal vertalen in hogere prijzen. Het duurder worden van de energievoorzieningen kan de Europese economie opnieuw in een recessie storten. Het economisch herstel is namelijk nog steeds erg fragiel.

Een Duits politicus waarschuwde onlangs in klaar en duidelijke woorden: er is geen alternatief voor Russisch aardgas. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat Europa zijn woorden zal moeten matigen. Technisch zou het Duitse energiesysteem niet geschikt zijn om te werken op Amerikaanse aardgas als mogelijk substituut voor Russisch aardgas.

Uiteindelijk dreigt Europa met een energietekort geconfronteerd te worden, wat zich automatisch zal vertalen in hogere prijzen. Het duurder worden van de energievoorzieningen kan de Europese economie opnieuw in een recessie storten. Het economisch herstel is namelijk nog steeds erg fragiel. Een Duits politicus waarschuwde onlangs in klaar en duidelijke woorden: er is geen alternatief voor Russisch aardgas. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat Europa zijn woorden zal moeten matigen. Technisch zou het Duitse energiesysteem niet geschikt zijn om te werken op Amerikaanse aardgas als mogelijk substituut voor Russisch aardgas.